Asker Kulturråd søker daglig leder

Vil du være med på å utvikle kulturlivet i nye Asker kommune?

Asker Kulturråd søker en engasjert og utviklingsorientert daglig leder. Du skal bidra til å bedre rammevilkårene for kulturlivet, være med på å sette dagsorden innen kulturpolitikken og være et naturlig bindeledd mellom kulturrådet, dets medlemmer og befolkningen ellers.  

Arbeidsoppgaver

Som daglig leder vil du blant annet ha ansvaret for:

 • Daglig ledelse og drift av administrasjonen.
 • Være AKR sitt kontaktpunkt utad og representere kulturrådet i relevante fora.
 • Delta i arbeidet for å fremme, sikre og utvikle kulturlivets rammebetingelser og vilkår i Asker kommune.
 • Følge opp politiske prosesser, og forfatte høringsuttalelser fra kulturrådet i samarbeid med styret.
 • Ivareta kulturrådets tilstedeværelse på sosiale medier og holde kulturrådets nettside oppdatert.

Du må ha et sterkt engasjement for kulturlivet, ha gode lederegenskaper og lyst til å være med på å utvikle og bygge kulturlivet i nye Asker kommune. 1 januar 2020 blir Asker, Røyken og Hurum en kommune. God kjennskap til kulturlivet i minst en av de tre kommunene en forutsetning. Du skal jobber med de utfordringer som kan oppstå når tre kommuner med sine ulike organisasjoner slår seg sammen. Det er viktig å ha en god forståelse for slike prosesser. Du må være en god relasjonsbygger og kunne jobbe strategisk og langsiktig. Det er nødvendig med forståelse for kulturlivets mange behov og utfordringer. Du vil jobbe tett sammen med styret, og spesielt med styrets leder. Daglig leder er kulturrådets eneste ansatte, dette fordrer evne til å arbeide selvstendig, basert på styring av egen tid og innsats.

Kvalifikasjoner:

 • Solid kunnskap om politiske prosesser og arbeidsform.
 • God kjennskap til kulturlivet i Asker, Røyken og Hurum.
 • Gode samarbeidsevner.
 • Gode kommunikasjonsevner, muntlig og skriftlig.
 • Løsningsorientert, fleksibel og evne til å tenke nytt.
 • Strukturert og evner å ha mange baller i luften.
 • Erfaring med drift av nettsider er en fordel.

Personlige egenskaper og egnethet vil bli vektlagt. Lønn og andre betingelser etter avtale. Du må disponere egen bil, da det er noe reise- og møtevirksomhet. Det må påregnes noe kvelds- og helgearbeid. Tiltredelse etter avtale. Stillingen finansieres gjennom bevilgninger fra Asker kommune, og er avhengig av at denne finansieringen videreføres.

For ytterligere informasjon kontakt:

Kristin Engebretsen

95282537, nestleder@askerkulturrad.no

Søknad med CV sendes innen 15 mai til :

post@askerkulturrad.no