Barnas verdensdager og Kunst rett vest


Lørdag 10. oktober arrangeres familiefestivalen «Barnas verdensdag» i Asker.

Lørdag 10. oktober arrangeres familiefestivalen «Barnas verdensdag» i Asker.
Da åpner også fellesutstillingen for årets «Kunst rett vest».

Barnas verdensdag digital i år

I år er festivalen digital, slik at alle som ønsker det kan delta hjemme fra egen stue. Festivalen starter lørdag 10. oktober kl. 12:00 på Facebooksiden til Barna i Asker kulturhus.

Digitale verksteder og dans

– Årets festival byr på digitale verksteder der barna blant annet lærer enkel animasjon og lage «meksikanske skilpadder» i papir. Det blir farger og musikk med streetdance, Bollywooddans, afrikanske rytmer og joik, forklarer prosjektleder Mari Haugen. Vi møter også Askerartisten Dinaye som har premiere på sin nye låt og lærer bort Tik Tok dans.

Samarbeid med TV-aksjonen

Barnas verdensdag samarbeider med TV-aksjonen der inntektene fra årets aksjon går til WWFs arbeid mot plast i havet. Både kulturminister Abid Q. Raja og ordfører Lene Conradi er med i direktesendingen fra studioet i Asker kulturhus.

– Barnas verdensdag passer best for barn mellom 6 og 10 år, men dette blir gøy for hele familien, lover Haugen.

Barnas verdensdag er et landsdekkende arrangement, og sendingen fra Asker kulturhus vises også på nettsidene til andre kulturhus rundt i landet.

Kunst rett vest

Kunst rett vest er en årlig kunstrunde hvor juryerte billedkunstnere og kunsthåndverkere fra Vestregionen inviterer publikum til sine atelierer og verksteder. Asker kommune er vertskap for årets Kunst rett vest, som i år arrangeres for 14. gang. Foruten besøk i atelierene, vises en stor fellesutstilling på Tofte, med verker av de 110 juryerte kunsterne. I tillegg er det et rikholdig dag-for-dag-program med blant annet omvisninger, performance, artist talk, konserter og danseforestilling

Åpningstider 11. – 25. oktober:

Fellesutstilling: Tirsdag til søndag kl. 12.00 – 17.00.
Åpne atelierer: Lørdag og søndag 17., 18., 24. og 25. oktober kl. 12.00 – 17.00

Åpningsutstillingen 10. oktober er dessverre fullbooket.